tisdag, maj 13, 2008

Myrstackarna - inte är det synd om dom

Jag har myror på röda-vinbärsbusken. Vad gör man åt det? Jag har lagt ut äggskal runtomkring, det är tydligen något gammal ekologiskt knep jag blivit tipsad om men det fungerar inte. Myrorna trampar glatt omkring bland skalen och klättrar uppför grenarna. Vad ska man göra? Vill ju inte spruta på något gift på sådant som ska ätas men vill inte heller att plantan ska förvandlas till en myrstack. Tips mottages tacksamt.


Så här långt har vi kommit med växthuset nu. Har grävt ut ordentligt, petat ner markskiva (syns lite blått längst bort), plintar på det och sen ramen till växthuset. Har mätt och hållt på för att få allting rakt. Tungt som sjutton var det men traktorn gör det mesta jobbet. Av den bortgrävda jorden blev det ett trädgårdsland. Petade ner lite potatisar (lite tidigt jag vet men vi får väl se om det blir nåt), dill och vitlöksklyftor. Tänkte så morötter också men det var nästan tomt i fröpåsen. Måste handla mer.

1 kommentar:

Lilla B sa...

Har man myror på växterna har man sannolikt också bladlöss. Myrorna äter bladlusavföring, den sk honungsdaggen. Försök att spruta något mot bladlössen så ger sig myrorna när matställena stängt.
DEt finns oskyldiga preparat i handeln. De är inte så rackarns effektiva utan man får upprepa behandlingen.