fredag, maj 23, 2008

Livmoderhalscancervaccin - ett av Sveriges längsta ord

Dessutom med inte mindre än 3 c:n.

En kompis läste den här artikeln:
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article1928484.ab

och förväntade sig att få läsa om en flicka som klarat sig ur fästingsjukdomen TBE. Hon surnade till redan vid ingressen:
"Nu blir vaccin mot cancer i livmoderhalsen gratis. Men den saftiga notan för att skydda ditt barn mot TBE – den måste du betala. Det dödliga viruset höll på att skada Amanda Gerle, 7, för livet."
Det måste vara fel text till den här artikeln, tänkte min kompis först när journalisten av någon anledning pratar om cancervaccin. Sen undrade hon vad livmoderhalscancer har med TBE att göra.

Jag undrar också. Det vore så klart jättebra om alla barn fick gratis TBE-vaccination men det kan väl inte vara cancervaccinets fel att det inte är så? Det är väl märkligt. Vi lever i ett samhälle där staten ställer upp och gemensamt finansierar vi vissa saker och istället för att vara tacksam över det så gnäller man över det man inte får. Hade det kännts bättre att betala för TBE-sprutan om man DESSUTOM behövde pröjsa för livmoderhalscancervaccin? Otroligt irrelevant jämförelse. Jag hoppas att avsikten är att TBE-vaccinet också ska ingå i barnvaccinprogrammet, inte att ta bort subventionering av livmoderhalsvaccinet.
Min kompis tycker de kan ta bort subventioneringen av viagra istället, impotens har ingen dött av. :) Vad tror du?

Nä, nu ska jag ut och bygga växthus.

Inga kommentarer: