tisdag, juni 17, 2008

Färskpotatis?

Det sticker upp lite blast. Blir det någon färsk- potatis klar till mid- sommar tro? Det blir ju inga färska lokalodlade jordgubbar iaf. Planeringen inför helgens partaj är i full gång men det verkar inte som att vi får något vidare väder.

2 kommentarer:

Lilla B sa...

Du får säkert färskpotatis till midsommar men inte från den odlingen som visas på bild. De får du nog vänta på till augusti. Men man kan vara lite listig och skörda tidigare. Så här gör man:
Känn försiktigt med fingrarna i jorden under plantan. Hittar du en potatis som är skördefärdig ( de största sitter närmast blasten) så tar du loss bara den. Ta lite nätt så du inte skadar rotsystemet. Du kanske rent av hittar ett par stycken under varje planta. Ös sen tillbaka jorden och potatisplantan fortsätter växa och ge mer potatis!
Fiffigt, va?
På det viset kan man skörda betydligt tidigare.

Anonym sa...

Åh det blir så grönt och fint i växthuset! Kommer bli kalasroligt att få spana in mästerbygget på fredag. Får man sova över där inne? hehe! Och du behöver absolut inte oroa dig för vädret i helgen för oavsett vilket väder det blir, sol, blåst, grått, regn, hagel, varmt, myggigt eller nått så är en sak säkert...vi kommer få ett väder! :) Ses snart!