tisdag, juni 03, 2008

Bofinken Bo bosatt sig i bo

Hej alla!
Här har vi en liten gäst, som trodde att fastighetsskatten var högre på de nya fina holkarna som jag snickrat. Stor som en sparv och lik en skata i stjärtfjädrarna, det är väl en bofink?

4 kommentarer:

Lilla B sa...

Det där är en flugsnappare. De är beslutsamma typer. Har talgoxen hunnit före till den fina holken och flugsnapparen vill ha den blir det strid. Flugsnappare slänger helt sonika ut talgoxen.
Tur att inte alla löser sina bostadsbekymmer på det sättet.

Ida sa...

Flugsnappare? Hur ser man det? Det måste jag surfa på. Både mamma och pappa fågel lyckas iaf pressa sig in i lilla holken efter varandra. Kolla nästa inlägg om jag har rätt om ekorren då. :)

Lilla B sa...

Bofinken har andra färger. Flugsnapparmamman är lite brunare än flugherren själv. Han är stiligt frackklädd. Åtminstone i början av säsongen. När ungarna är framdragna har han blivit lite mera som flugsnapparhonan. Det kostar på att flyga runt i frack.

Ida sa...

Jo, när jag kollade på wikipedia var det ju inget snack om saken. Klart att det där inte var en bofink, vet inte hur jag lyckats blanda ihop det. Hur som helst är det mycket lättare att gissa art när man har bilden framför sig än ute i verkligheten.